2011-09-14 15:09:15• hírek • Póti Orsolya

A hónap végén megnyitják az olvasótermet

Az olvasóterem ünnepélyes megnyitójára szeptember 30-án, délelőtt 10 órakor kerül sor.
Az olvasóterem ünnepélyes megnyitójára szeptember 30-án, délelőtt 10 órakor kerül sor.

Több mint négy év után végre megnyílik a Megyei Könyvtár olvasóterme a szatmáriak előtt. Még néhány hétig felújítás alatt áll a terem, de szeptember 30-tól már át lehet nézni a gazdag könyvtári anyagot.

Lassan minden a helyére kerül a Szatmár Megyei Könyvtár olvasótermében. Több hónapnyi lomtalanítás és felújítási munkálat után helyére kerül a bútorzat, és a következő hetekben a könyvtári anyagot is áthozzák. Az olvasóterem ünnepélyes megnyitójára szeptember 30-án, délelőtt 10 órakor kerül sor, és egyúttal megünneplik az intézmény megalakulásának 60-ik évfordulóját - tudtuk meg a könyvtár vezetőjétől Ardelean Mirceatól.

Az eseményen jelen lesz többek között Doina Popa, a Romániai Könyvtárosok és Közkönyvtárak Országos Szövetségének elnöke, és Paul André Baran, az IREX Nemzetközi Alapítvány romániai igazgatója, valamint meghívták Kelemen Hunor kulturális és örökségvédelmi minisztert.

A könyvtár igazgatója elmondta azt is, hogy az intézmény 80 négyzetméternyi emeleti helyiséggel bővült, és az olvasóteremben tíz számítógép kap helyet. A számítástechnikai eszközöket a Biblionet program keretében kapta a könyvtár, így ezek minden látogató számára ingyen kezelhetőek. Az olvasók böngészhetnek az interneten is akár, de könnyen áttekinthetik a könyvtár katalógusát, és digitalizált formában is elolvashatják az egyes kiadványokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: